ABES Nieuwtjes

BESTUURLIJKE NIEUWTJES
OUTDOOR NIEUWS

 

Sorry Vincent Kompany, maar hét sportnieuws van afgelopen weekend kwam uit Kapellen waar de ABES mannen een verpletterende interclub-overwinning en bijhorende promotie behaalde.

Met “slechts” 2 overwinningen, Ward autoritair op de 1500 en Jannes met 2 cm overschot (6m69) in het verspringen, was het vooral het hoge niveau in de breedte dat opviel; op 16 disciplines haalden we maar liefst 10 podiumplaatsen!

 

Eerste race van de dag was de 400 horden waar Rob zijn stokoude PR (gelopen op 16/05/99, jawel ook een interclubwedstrijd dus) naar de geschiedenisboeken verwees, 3de in 57:49.

Reidar, die aan zijn 3de 400m ooit toe was, verbeterde vanuit zijn geliefkoosde buitenbaan voor de derde keer dit seizoen zijn PR:  51:58 en een 4de plaats.

Joe evenaarde op de 100 m zijn PR, 11:55, goed voor plaats 4. Later die middag deed hij nog beter op de 200 m, 23:39, een tweede plaats én 11 punten!

 

Op de 800 m wrong Bjarne zich in een mooie positie en spurtte naar een knappe 2e plaats in 2:02:37, tactiek boven snelheid, ook dat is de BVV!

Overwinning 1 kwam er aan in de 1500 m. Ward heerste over het hele deelnemersveld, zette zich na 1000 m op kop en gaf die plaats niet meer af in een langgerekte spurt, 4.03.13 en 13 punten!

Scholier Louis volgde het hoge tempo van de latere winnaar op de 3000 m; na een eerste km in 2:53 moest hij de rol lossen en met nog 500 m te gaan werd hij zelfs verwezen naar de derde plaats. Dan volgde een sterk staaltje mentale weerbaarheid, want in de laatste ronde dichtte Louis het gat op nummer 2 en met nog 150 meter te gaan had hij een spurt in zich die de concurrent quasi ter plaatse liet: PR van 9:04:42 en een prachtige 2de plaats.

Ben Kerremans, die volgend seizoen na vele jaren onze club wegens verhuis zal verlaten, trok een (voorlopig) laatste keer het Abes-singlet aan voor de 5000 m. Met de wisselende tempo’s en de vele positiewijzigingen blijft dit een zeer zware wedstrijd. Ben werd 8ste en bleef met 16:43:84 een stuk boven zijn PR. We houden ons eraan Ben te bedanken voor de jarenlange inzet op vooral die vreselijke 5000 m tijdens de BVV, bedankt Ben!

 

Van de piste naar het veld dan: vorig jaar geen Abes-deelnemer bij het kogelstoten (omwille van de beperking van “dubbelende atleten”), dus was Vincent de Chinese vrijwilliger die de 7 kg-zware bal weg mocht keilen; als 400-meter loper geen evidentie.

7m68 vloog het onding, goed voor een PR(!),een 11de plaats, maar vooral 2 extra punten t.o.v. vorig jaar.

Arne werd gedeeld derde in het hoogspringen met een mooie 1m80, miste nipt op 1m85, maar scoorde toch maar even 9,5 punten .

Jannes benaderde in het speerwerpen zijn PR met 54m23 en bezorgde ons, in zijn eerste van drie wedstrijden, de 2plaats.

Even later deed hij nog beter in het verspringen, de tweede Abes-overwinning was een feit met zijn 6m69. Zoals elk jaar moeten we erbij vermelden dat Jannes goed zou kunnen zijn voor deelname aan meer dan de helft van alle disciplines tijdens zo’n BVV, maar dat is helaas niet toegestaan. Gelukkig bestaat er zoiets als de meerkamp!

Eerstejaarsscholier Fedde mocht hinkstapspringen bij de grote jongens en vanaf de 11m-plank. In een mooi opgebouwde wedstrijd was hij in zijn voorlaatste poging goed voor 11m90 en een 7e plaats.

Bruno, levende Abes-werplegende en naar eigen zeggen de oudste deelnemer van de hele wedstrijd (wie zijn wij om dat tegen te spreken), haalde zijn discus boven en leverde een worp van 27m35 af. Goed voor plaats 8, hoewel er nog enkele betere, maar helaas ongeldige, pogingen tussen zaten.

 

Dat je op de BVV geen rekening mag houden met tussenstanden is een onbetwiste wetmatigheid, maar doorheen de middag werd het wel duidelijk dat er iets moois zat aan te komen. Nog voor de  aflossingen hadden we al een voorsprong van 17 punten.

Met hun, onuitgegeven en vooral niet geoefende, 4 x 100 m-ploeg snelden Joe, Rob, Lennert en Vincent naar 45.22 en zowaar plaats 2!

De 4 x 400 m moest de kroon op het werk zijn. Jannes startte hard en hield dit tempo aan om met voorsprong Vincent af te lossen. Die had net voordien de 4 x 100 m thuisgebracht en werd na 100 meter voorbijgesneld door een atleet van ARAC; hij hield echter contact en zette Reidar op weg voor zijn 2e baanronde van de dag. Tegen de winnaar van de 400 m had Reidar weinig verhaal maar vechtend voor wat hij waard was zette hij wel Ward in een zetel voor plaats 2. Op die laatste 400 van de middag zagen we Ward nog eenmaal alles geven en finishen in 3:25:96, plaats 2 en weeral 11 punten.

 

De eindafrekening liet wat op zich wachten, maar het was duidelijk dat we de titel én promotie binnen hadden! Met maar liefst 21,5 punten méér dan nummer 2 was dit een zéér geslaagde middag.

Elk jaar doen we met Abes de term “alle categorieën” eer aan door met een zeer divers team aan de start te staan: scholieren, juniors, beloften, seniors en zelfs masters brachten ditmaal de buit binnen. Volgend jaar staan we in 1ste landelijke voor een mooie uitdaging, maar met deze ploeg vol jong talent en ervaring gaan we ons zeker kunnen roeren.

 

Met dank aan de trainers, supporters en atleten en tot volgend jaar!

 

Rob ThysHoi Tim, Benny

 

Volgend verslagje mag je op de site/FB zetten. Er volgen ook foto’s via whats app.

 

PRACHTIGE RESULTATEN VOOR ONZE ABES-JEUGDATLETEN

Zoals elk jaar nemen een heel aantal van onze jeugdatleten deel aan de supercrackwedstrijden in Hoboken. De bedoeling is om elke proef (60m, 60m horde, hoogspringen, verspringen en kogelstoten) minstens 1 keer te doen tijdens één van de 6 wedstrijden. Voor het beste resultaat van elke proef krijg je meerkamppunten toegewezen die dan nadien in een klassement worden gezet. Voor elke categorie is er podium, waarvan de beste 3 atleten een prachtige beker krijgen en de overige atleten een medaille. Deze competitie heeft enorm succes bij vele clubs tot ver buiten de provinciegrenzen. Vorig zondag werden op de supercrackfinale de bekers en medailles uitgedeeld.

Bij de miniemen jongens won MILAN DESMET goud met 3545 punten en bij de meisjes won JILL DE VLEGELAER zilver met nog meer punten: 3910. Bij de pupillen was HELENA WINTERS duidelijk het sterkste meisje: goud met 3183 punten. Ook benjamin MAYA kOZICKA mocht het podium op, zij kon de bronzen beker bemachtigen (1561p) . We zagen ook veel moois van onze andere wedstrijdatleetjes: Miniem Mats De Greef werd 6de (2967p), Lander Peeters 11de (2656p) , Sofie Wouters 26ste (2471p), Zoë Willemyns 28ste (2144p). Pupil Hannelore Van Elsen werd 16de (1917p), Nina De greef 21ste (1729p), Rosalie Kellens 24ste (1525p) en Arthur Bloch 17de (1931p). Bij de benjamin meisjes deden ook Eline Thys en Lenna Verbruggen alle proeven mee, ze werden respectievelijk 12de en 14de. Bij de jongens waren dit Koen Vermuyten op een 18de plaats en  Adam Kozicki op een 22de plaats. Sommige atleten deden niet alle proeven mee, maar beleefden een topseizoen, zoals miniemen Louise Wuyts en Ninte Kegeleers die ook al de ABES- top 10 bereikten.

Buiten al dit moois was er per categorie ook een strijd om het CLUBklassement. Per club werd een optelling gemaakt van de punten van de 3 beste atleten. Er werd de week voor de 6de supercrack gerekend en voorspeld, zowel door de atleten als hun ouders want de miniemen jongens hadden precies toch kans om het clubklassement te winnen. Door de geweldige prestaties tijdens deze 6de wedstrijd is dit ook gelukt: met enkele luttele punten voorsprong mochten Milan, Mats en Lander de grootste trofee mee naar huis nemen!

Een dikke proficiat aan al onze enthousiaste wedstrijdatleten!

In de Topsporthal Gent werd vorige week zondag een streep getrokken onder het winterseizoen, en traditioneel is dat met de verdeling van het Belgisch en Antwerps edelmetaal indoor voor de masters. ABES had 4 deelnemers in de strijd, en allen kwamen ze met medailles naar huis.

Rob Thys mocht het eerst aantreden bij de M40, en wist daar meteen te ‘heersen’ over de horden. In de 60m horden wist hij de verzamelde tegenstand duidelijk te overtroeven met winst in 9.47  Een Belgische én Antwerpse titel bij op zijn palmares, en meteen goed voor zijn allereerste winst in de Indoorspike ! Gefeliciteerd Rob !

Hij startte ook in de 400m waar hij een zeer mooie 54.71 op de klok zette, hier was er wel 1 snoodaard sneller waardoor hij zich op deze afstand moest tevreden stellen met een zilveren plak op nationaal vlak, maar een 2eAntwerpse titel mocht hij wel weer bijschrijven.

Jan Haverhals zit ondertussen bij de M55 waar hij nog steeds hoge ogen gooit. Met een jump over 1m40 wist hij Belgisch (en dus ook Antwerps) kampioen te worden in het hoogspringen. Ook Jan mocht net zoals Rob nog een Belgische zilveren en een Antwerpse gouden medaille rond zijn nek laten hangen, hij werd ook nog 2e op de 60m horden in 10.83

Ook voor Tilly Luyckx was het prijs : In de 800m bij de W40 snelde zij naar dubbel goud in een tijd van 2:38.40 !

Deze keer geen nationale titel voor Gert Eyckmans bij de M45, wel dubbel brons dankzij 5m28 in het verspringen en 10m40 in het hinkstapspringen, met die laatste prestatie verbeterde hij wel zijn PR en werd hij Antwerps kampioen ! Goed nieuws voor Gert : want volgend jaar mag hij in de M50 reeks aantreden waardoor zijn kansen op goed weer behoorlijk toenemen !

Alle uitslagen kan je hier bekijken : http://www.toastit-live.be/results/2019/maa/zo10/WPdoc.txt

2 x brons op BK indoor cadetten en scholieren !

Het winterseizoen loopt op zijn einde, maar niet voordat ook alle titelstrijden zowel in het veld als op de indoorpiste achter de rug zijn. Zo waren het op zondag de cadetten en scholieren die streden om de nationale titels.

Scholier Lennert Verduyn wist letterlijk en figuurlijk nieuwe hoogtes te bereiken, hij sprong over 1m90 waarmee hij een knappe bronzen medaille wist te pakken. Met deze prestatie evenaart hij het clubrecord bij de scholieren, dat hij nu deelt met Peter Beulen en Stefan De Hoon, een trio dat het clubrecord nu dus in handen heeft.

Ook Silke Daems wist met een bronzen plak naar huis te gaan, ze had wat last van de warmte in de hal en was niet helemaal tevreden over haar resultaat, maar met 11m21 in het hinkstapspringen wist ze toch ook mooi 3e te worden. Silke nam ook nog deel aan de 60m horden waarbij ze met 9.44 4e werd in haar reeks

Eveneens in het hinkstapspringen waagde cadet Taro Berkmans zijn kans. Taro beoefent nog niet lang deze discipline, maar was desondanks in strijd voor de medailles. Met 10m97 kwam hij 1 plaats te kort voor brons en moest hij zich dus tevreden stellen met een 4e plaats.

Als ‘uitstapje’ na het veldloopseizoen wilde Janne Bicker ook nog eens van het indoorgebeuren proeven op de voor haar korte 800m. Zonder specifieke voorbereiding ging Janne in haar reeks tot aan de laatste ronde nog echter mee met de beteren, om het dan wel door een gebrek aan snelheid af te moeten leggen en ook vrede te moeten nemen met een 4e plaats. Haar tijd van 2:20.98 was echter goed te noemen, amper 0.15” boven haar outdoor-record en in de ABES top 10 wordt ze zo 3e bij de scholieren en 4e AC !

Spurter Joe Jacobs deed in de reeksen een gooi naar een finaleplaats. Met zijn tijd van 7.36 bleef hij echter 0.09” achter op zijn PR, waardoor hij de finale net niet behaalde.

Fedde Eyckmans liet deze winter ook al mooie dingen zien, maar bleef vandaag met zijn prestaties buiten de prijzen. In zijn reeks van de 60m horden wist hij echter zijn PR opnieuw te verbeteren, zijn tijd van 9.09 was 0.11” beter dan zijn PR, waardoor hij zijn 3e plaats in de ABES top 10 bij de scholieren verstevigt. In het hinkstapspringen kwam hij tot 12m02, 0.29” minder ver dan zijn PR en goed voor een 8e plaats.

Cadet Elias Luyts verbeterde zich deze winter enorm op de 400m, maar kon op het BK geen nieuw PR vestigen. Met 1:03.37 bleef hij hier 0.45” boven, goed voor een 3e plaats in zijn reeks.

Bekijk hier de volledige uitslagen : http://www.toastit-live.be/results/2019/maa/zo03/WPdoc.txt

Heel veel volk, lentetemperaturen en een pittige omloop waren de ingrediënten van BK veldlopen dat op 24 februari opnieuw in de schaduw van het Atomium werd georganiseerd. Er werden mooie prestaties geleverd, maar dit jaar was er geen podium voor ABES-atleten.

1 van de grootste medaillehopen van ABES, scholier Louis Vanroy, had de grootste tegenslag. Hij werd ziek in de week vóór het kampioenschap en moest forfait geven, wat hem de winst kostte in de Structabo CrossCup. Ondanks zijn afwezigheid werd hij toch nog 2e in dit regelmatigheidscriterium, wat een zeer knappe prestatie blijft. We zijn benieuwd naar Louis’ prestaties in de zomer !

Na een tegenvallend KVV veldlopen wilde scholiere Janne Bicker op het BK sportieve revanche nemen en trachten net als vorig jaar het podium te behalen. De wedstrijd was dit jaar zeer onoverzichtelijke aangezien de organisatie had beslist om de 2 geboortejaren bij de scholieren te laten samenlopen. Een kopgroepje nam snel afstand, maar omdat er maar 2 meisjes van haar geboortejaar inzaten, zat het podium er nog steeds in. In de eerste ronde draaide Janne nog goed mee en leek ze van haar andere concurrentes afstand te nemen, maar bij het ingaan van de 2e van 3 grote rondes draaide het bergop al wat moeizamer en moest ze het groepje laten gaan. Janne’s motivatie in de wedstrijd leek dan ook te slinken en ze verloor dan nog wel heel wat plaatsen, om uiteindelijk een 15e plaats in haar categorie te pakken. Geen succesvolle kampioenschappen voor Janne deze winter, maar met 5 overwinningen kan ze toch met opgeheven hoofd naar de zomer toewerken.

Dame in vorm Ninte Kegeleers startte in de reeks miniemen °2006, we waren dan ook zeer benieuwd wat zij in dit veld kon laten zien. Ninte startte voorzichtig en leek even onder de indruk van het gebeuren, aangezien ze soms wel heel veel ruimte gaf aan haar concurrentes en behouden was gestart. Maar in haar 2e ronde kwam Ninte op stoom en zag je haar stelmatig naar voren opschuiven met heel wat plaatsen winst als gevolg. Ook in de laatste rechte lijn wist ze nog 2 meisjes te passeren en zo op een zeer mooie 21e plaats (op 96 deelneemsters) te eindigen.

Ward Leunckens zagen we deze winter – mede door zijn studies – wat minder in het veld maar op het BK stond hij er weer, weliswaar koos hij voor de korte cross in plaats van te starten in zijn eigen juniorencategorie. In een sterk deelnemersveld draaide Ward zeer goed mee in de subtop. In de laatste halve ronde verloor hij nog wel een een aantal plaatsen, maar een 16e plaats op 197 deelnemers kan je in deze reeks een zeer sterke prestatie noemen ! In dezelfde reeks waagde master Diakiese Banzadio ook zijn kans, hij genoot van de omstandigheden maar een pijnlijke kuit zorgde er voor dat hij niet verder kon geraken dan een 185e plaats op dit heuvelachtige parcours.

Nog 8 andere ABES-atleten bonden de spikes aan, hieronder vind je hun uitslagen :

BEN - veldloop - Dames (1000m)

Reeks: 2 (89 deelnemers)

75 2387 Vleminckx Norah 2010 ABES 5'02

CAD - veldloop - Dames (2600m)

Reeks: 2 (72 deelnemers)

34 1984 Vanhove Noor 2004 ABES 10'21

CAD - veldloop - Heren (3000m)

Reeks: 1 (85 deelnemers)

46 1294 Buytaert Charles 2005 ABES 11'19

Reeks: 2 (75 deelnemers)

56 1304 Vrolix Daan 2004 ABES 11'19

SCH - veldloop - Heren (4600m)

Reeks: 2 (69 deelnemers)

42 3140 Hendrix Ward 2003 ABES 16'49

AC - veldloop - Dames (2000m)

Reeks: 1 (75 deelnemers)

52 0617 Baetens Sara 2000 ABES 7'52

54 0811 Horrevorst Roos 2001 ABES 7'59

69 0813 Vanhove Kaat 2001 ABES 9'02

Ninte Kegeleers in bloedvorm !

Miniem Ninte Kegeleers (°2006) liet dit jaar al mooie dingen zien in het veld, en de laatste weken bevestigde ze dit met uitstekend prestaties.

Zo deed ze dit occasioneel ook eens indoor op 10 februari, ze trok naar Gent voor een aanval op het clubrecord op de 1000m bij de miniemen. En ze deed dit met verve, want haar 3.19.06 was beduidend beter dan de 3.25.84 die Janne Bicker in 2015 op de klok zette.

1 weekje later was het weer prijs, in de veldloop van Essen stond ze op het hoogste schavotje. Gedurende 2/3e van de wedstrijd maakte ze deel uit van een koptrio, maar 1 aanval volstond om de andere meisjes af te schudden en met een mooie voorsprong opnieuw een overwinning te pakken !

In deze cross nog meer podium, bij de junioren dames eindigden Sara Baetens en Roos Horrevorst respectievelijk als 2e en 3e !

De uitslagen hiervan kan je bekijken op de site van ESAK : http://esak.be/veldloop

Louis Vanroy behaalt zilver op het KVV veldlopen in Rotselaar !
De CrossCup-manche te Rotselaar was weer het jaarlijkse decor voor de Vlaamse veldloopkampioenschappen. De overvloedige regenval zorgde ervoor dat het doorgaans snelle parcours toch enkele zware stroken vertoonde.
Een snel of een zwaar parcours, scholier Louis Vanroy laat het zelden aan zijn hart komen en even traditioneel is hij na de start in de voorste gelederen te vinden. De favoriet van KKS hield zich in de eerste ronde verborgen in de groep, om dan met een versnelling à la Mathieu Van der Poel zijn concurrenten het nakijken te geven en duidelijk te maken dat zij gingen strijden voor plaats 2. Daarachter deed Louis zijn deel van het werk en deed hij volop mee voor de prijzen. In een lange eindsprint moest hij het nog afleggen tegen 1 atleet, maar aangezien deze aangesloten is bij een LBFA-club, mocht Louis even later de zilveren medaille van het Vlaams kampioenschap gaan ophalen. Geen Vlaamse trui voor Louis, maar hij mocht wel de leiderstrui aantrekken in de Crosscup, een unieke prestatie ! Gefeliciteerd Louis ! In dezelfde wedstrijd liep ook eerstejaars Ward Hendrix mee, Ward pakte een 58e plaats.
Eveneens bij de scholieren behoorde Janne Bicker na haar winst in 2017 en 2018 opnieuw tot de medaillekandidaten, goud was op voorhand zeer moeilijk door de deelname van een op alle terreinen voorlopig ongenaakbare atlete. Janne startte goed mee en was in de eerste honderden meters vooraan te vinden. Naarmate de wedstrijd vorderde begon Janne wat plaatsen te verliezen, in de slotfase denderden nog wel wat atletes over haar, maar de podiumplaatsen waren toen al verdeeld. Een slechte dag voor Janne, revanche op het BK dus !
Ook Ward Leunckens bij de junioren is iemand die steeds meedoet voor de prijzen op een kampioenschap. In tegenstelling tot vorige wedstrijden geen walk-over voor favoriet Tim Van de Velde, de verschillen bleven eerder klein. Ward liep uiteindelijk als 6e over de meet, maar aangezien er 2 Britten vóór hem liepen, pakte hij uiteindelijk een 4e plaats, op slechts 6” van brons !
Noor Vanhove was van de ABES-ers als eerste gestart, ook zij is nog in strijd voor een mooie ereplaats in de Winterspike en pakte daarvoor vandaag nuttige punten, zij werd 42e.
De volledige uitslag kan u hier bekijken : http://www.chronorace.be/Classements/ListeRapports.aspx…

Rob Thys behaalt brons op BK/KVV Meerkampen !

Zaterdag en zondag werden de gecombineerde BK en KVV meerkampen indoor in de Gentse Topsporthal georganiseerd, en met master Rob Thys en scholiere Silke Daems hadden we 2 ijzers in het vuur.

Rob bleef met een aantal prestaties in eerste instantie onder zijn recente PR’s : kogel 7m09, ver 5m45, hoog 1m49 en 60m horden in 9.45, waardoor een medaille even veraf leek. Maar in de afsluitende 1000m ontbond Rob zijn duivels en wist hij deze winnend af te sluiten in 2:48.71, waardoor hij meteen het indoorrecord van Tom Rondas met 0.07” van de tabellen wist te halen. Ook zijn puntentotaal van 2985 op de vijfkamp was beter dan hij eerder deed (2859) waardoor ook dit goed was voor een clubrecord ! Echter nog belangrijker op een kampioenschap : hij behaalde alsnog een 3e plaats op zowel het Vlaams als Belgisch kampioenschap ! Gefeliciteerd Rob !

Ook Silke Daems moest een vijfkamp afwerken. Silke bleef ook met haar prestaties onder haar PR’s waardoor een medaille er voor haar deze keer niet in zat, in de eindstand werd ze 6met 2988 punten, om een medaille te behalen was een PR puntentotaal nodig. De prestaties van Silke op een rijtje : kogel 9m61, ver 4m84, hoog 1m55, 60h 9.54, 800m 2:47.45

Hier vindt u alle uitslagen : http://www.toastit-live.be/results/2019/feb/za02/WPdoc.txt

Afgelopen zondag vond te Kessel de jaarlijkse Pallieterveldloop plaats, die voor sommige atleten de laatste voorbereidingswedstrijd voor het KVV veldlopen was.

Sara Baetens was in strijd voor de overwinning bij de junioren, maar moest nipt de duimen leggen voor de winst, ze kwam hiervoor slechts 3” te kort.

Ook Jitske Van Den Buys (4e bij de pupillen °2009) en Lenna Verbruggen (6e bij de benjamins °2011) waren dicht bij het podium.

Alle uitslagen van Kessel :

BEN - veldloop - Dames (1000m) Reeks: 1 (19 deelnemers)

6 1704 Verbruggen Lenna 2011 ABES 4'51

Reeks: 2 (40 deelnemers)

12 1822 Thys Eline 2010 ABES 4'45

17 1694 Lemmens Eline 2010 ABES 5'00

35 1695 Lemmens Ella 2010 ABES 5'31

BEN - veldloop - Heren (1000m) Reeks: 2 (27 deelnemers)

22 7943 Toebosch Alex 2010 ABES 5'01

PUP - veldloop - Dames (1390m) Reeks: 1 (36 deelnemers)

4 5400 Van Den Buys Jitske 2009 ABES 5'22

12 5392 Allami Bouchra 2009 ABES 5'42

Reeks: 2 (28 deelnemers)

15 6451 Currie Emma 2008 ABES 5'48

PUP - veldloop - Heren (1390m) Reeks: 1 (34 deelnemers)

31 1058 Van Den Buys Seppe 2009 ABES 6'12

Reeks: 2 (25 deelnemers)

21 1552 Vanlooy Victor 2008 ABES 5'34

MIN - veldloop - Heren (1890m) Reeks: 1 (28 deelnemers)

11 4708 Allami Zakaria 2007 ABES 7'19

CAD - veldloop - Heren (2800m) Reeks: 1 (23 deelnemers)

12 1304 Vrolix Daan 2004 ABES 10'38

JUN - veldloop - Dames (4580m) Reeks: 1 (3 deelnemers)

2 0617 Baetens Sara 2000 ABES 19'21

MAS - veldloop - Heren (6380m) Reeks: 1 (43 deelnemers)

40 7085 Apiecionek Vicenty 1948 ABES 30'25

Alle uitslagen van deze veldloop : https://docs.google.com/file/d/1GJi_Osg2IYyR0GVpgCmpP9RWA-VUaq2c/preview?rm=minimal

 

Een weekje eerder trokken 3 Abes-ers ook naar het regenachtige Geel. Na een snelle aanvangsfase bij de scholieren meisjes kon Janne in de slotkilometer het verschil maken met haar concurrente van VMOL, om uiteindelijk solo en met een mooie voorsprong van 17” haar 5e overwinning van het seizoen te pakken.

Ook Noorhove liep een sterke wedstrijd bij de cadetten, haar eindsprint bracht haar zelfs nog op een zucht van het podium, maar ze moest vrede nemen met een 4e plaats.

Ook onze Jacky Diakiese Banzadio trok zijn cross-spikes weer aan voor meer dan 6000m, hij eindigde mooi halverwege het pak als 26e.

De volledige uitslagen kan je hier bekijken : https://geelseatletiekclub.be/nieuws/5-de-geelse-veldloop

 

ABES-crossers actief op 3 fronten !
Het was een drukke veldloopmiddag op zondag, want zowel in Hannuit, Herentals als Bornem tekenden ABES-atleten present.
Scholier Vanroy zocht de nationale tegenstand op en trok als enige ABES-er naar de Crosscup-manche in Hannuit, om zijn uitstekende vorm opnieuw te testen tegen de beste veldlopers van het land. De winnaar – en regerend Belgisch kampioen – was een maatje te groot voor de rest, maar achter hem werd het een zeer spannende strijd voor de 2e plaats die Louis in de eindsprint in zijn voordeel wist te beslechten. Hij was daar zichtbaar zeer tevreden mee ! Met deze sterke prestatie stijgt Louis naar de 2e plaats in de stand van de AA Drink-Crosscup, en met nog het KVV en BK te gaan, maakt hij zeker nog kans op eindwinst ! Alle uitslagen van deze Crosscup :
 http://www.chronorace.be/Classements/ListeRapports.aspx…

Dichter bij huis trokken 4 atleten in een fris doch stralend zonnetje – dat was een week geleden in Mechelen wel wat anders – naar de goed bezette wedstrijd in Herentals. Scholiere Janne Bicker trof daar opnieuw een aantal meisjes die ze een weekje geleden op het PK ook tegenkwam maar toen voor had moeten laten en het was afwachten of al terug haar vertrouwde niveau kon halen. Ze kon na de start haar plaatsje in de kopgroep van 3 bemachtigen maar wachtte goed af tot in de laatste ronde. Vlak vóór de zone met de heuveltjes pakte ze de leiding, waardoor reeds 1 meisje moest afhaken. In de laatste honderden meters pakte haar laatste concurrente van het lokale ACHL over, wat Janne niet liet begaan en onmiddellijk counterde. Ze versnelde in de zandbank en op het laatste heuveltje, om met amper enkele meters voorsprong de eindfase in te gaan, maar met nog een laatste lendenruk kon ze uiteindelijk met nog 4” voorsprong de winst pakken. Een hele mooie wedstrijd en een serieuze opsteker ! Nog bij de scholieren maar dan bij de jongens startte Jonas Scheldeman zeer enthousiast met de koplopers mee, maar moest naarmate de wedstrijd vorderde toch wat plaatsen prijs geven. Hij werd uiteindelijk 8e. Bij de pupillen °2009 miste Jitske Van Den Buys maar net het podium en eindigde ze op een ondankbare 4e plaats. Broer Seppe startte in dezelfde reeks bij de jongens en eindigde daar als 25e. Alle uitslagen van deze veldloop kan je hier terugvinden : http://acherentals.be/documenten/uitslagen/20190120.TXT

6 jeugdatleten trokken in het zog van begeleider Henri naar de veldloop van Bornem. Daar geen podia maar daar ook wel mooie prestaties. Hier de uitslagen op een rijtje : 
BEN - veldloop - Dames (980m) Reeks: 2 (38 deelnemers)
8 1694 Lemmens Eline 2010 ABES 3'48
 
17 1695 Lemmens Ella 2010 ABES 4'06
BEN - veldloop - Heren (980m) Reeks: 1 (39 deelnemers)
 
15 8847 Van Cotthem Jack 2011 ABES 3'49
 
Reeks: 2 (37 deelnemers)
36 7945 Van Den Brande Jonas 2010 ABES 4'39
PUP - veldloop - Dames (1330m) Reeks: 1 (45 deelnemers)
13 5392 Allami Bouchra 2009 ABES 5'53
 
MIN - veldloop - Heren (1910m) Reeks: 1 (40 deelnemers)
 
20 4708 Allami Zakaria 2007 ABES 8'03
Van deze veldloop vind je alle uitslagen op de site van SPBO :
 http://www.spartabornem.be/ 
Proficiat aan alle crossers van het afgelopen weekend voor hun prestaties !

 

 

 

Goud, zilver en brons op het PK veldlopen !
Het winterseizoen draait op volle toeren, en vorige week werden in Mechelen reeds de provinciale kampioenschappen georganiseerd, en dit was enkele weken vroeger dan we gewoon zijn. In tegenstelling tot de cross op 11/11, lag het parcours er deze keer wat zwaarder bij door de overvloedige regenval.
Het weerhield scholier Louis Vanroy niet om ook hier de gaskraan vroeg open te draaien, en reeds snel zag de verzamelde tegenstand dat Louis deze dag ongenaakbaar zou zijn. Louis nam snel een voorsprong, die aan de meet was gegroeid tot 30 (!) seconden, waarmee hij dus zeer overtuigend provinciaal kampioen werd.
Eveneens bij de scholieren aasde Janne Bicker op een 4e opeenvolgende provinciale veldlooptitel. Helaas werd ze de week ervoor getroffen door een stevige griep waar ze nog niet volledig van hersteld was. Dat bleek al snel in de wedstrijd waar ze snel de sterkste meisjes van het ander geboortejaar moest laten gaan. Desalnietemin bleef ze bij de meisjes °2002 de leiding houden, tot ze in de laatste honderden meters haar concurrente uit haar slipstream zag komen met een stevige versnelling die ze niet kon beantwoorden, waardoor ze dus genoegen moest nemen met zilver.
Een naam die we in de jeugdreeksen de voorbije weken regelmatig zagen opduiken was miniem Ninte Kegeleers, die al diverse podiumplaatsen behaalde. Ook op het PK wist ze sterk te presteren, waardoor ze voor het eerst het podium op dit kampioenschap kon behalen. Ze werd zeer knap 3e !
Nog enkele atleten die een top 10 plaats behaalden waren Jitske Van Den Buys (pupillen), Noor Vanhove (cadetten), Ward Hendrix (scholieren) alsook het trio Roos Horrevorst, Kaat Vanhove en Tilly Luyckx (korte cross). 
Alle uitslagen van ABES-atleten kan je hieronder terugvinden; de volledige uitslagen kan u hier bekijken : 
http://www.ram-atletiek.be/index.php/pk-veldlopen-13-1-2019
BEN - veldloop - Dames (875 m) Reeks: 2 (41 deelnemers)
17 1694 Lemmens Eline 2010 ABES 3'46 
21 1822 Thys Eline 2010 ABES 3'51 
33 1695 Lemmens Ella 2010 ABES 40'18 
BEN - veldloop - Heren (875 m) Reeks: 2 (44 deelnemers) 
42 7942 Theunissen Jens 2010 ABES 4'19 
PUP - veldloop - Dames (1185 m) Reeks: 1 (42 deelnemers) 
7 5400 Van Den Buys Jitske 2009 ABES 4'47 
21 5392 Allami Bouchra 2009 ABES 5'03 
Reeks: 2 (43 deelnemers) 
38 5539 Thys Olivia 2008 ABES 5'24 
PUP - veldloop - Heren (1185 m) 
Reeks: 2 (44 deelnemers) 
24 1041 Bloch Arthur 2008 ABES 4'53 
MIN - veldloop - Dames (1780 m) Reeks: 2 (30 deelnemers) 
3 8708 Kegeleers Ninte 2006 ABES 6'47 
MIN - veldloop - Heren (1780 m) Reeks: 1 (29 deelnemers) 
17 4708 Allami Zakaria 2007 ABES 7'16 
CAD - veldloop - Dames (2170 m) Reeks: 2 (14 deelnemers) 
7 1984 Vanhove Noor 2004 ABES 8'33 
CAD - veldloop - Heren (2765 m) Reeks: 1 (19 deelnemers) 
10 1294 Buytaert Charles 2005 ABES 10'35 
Reeks: 2 (26 deelnemers) 16 1304 Vrolix Daan 2004 ABES 10'51 
SCH - veldloop - Dames (2765 m) Reeks: 2 (7 deelnemers) 
2 3669 Bicker Janne 2002 ABES 10'47 
SCH - veldloop - Heren (4345 m) Reeks: 1 (15 deelnemers) 
7 3140 Hendrix Ward 2003 ABES 16'17 
SCH - veldloop - Heren (4345 m) Reeks: 1 (15 deelnemers)
14 3457 Scheldeman Jonas 2003 ABES 17'42 
Reeks: 2 (13 deelnemers) 
1 3197 Vanroy Louis 2002 ABES 14'34 
AC - veldloop - Dames (1780 m) Reeks: 1 (18 deelnemers) 
7 0811 Horrevorst Roos 2001 ABES 7'11 
9 0812 Vanhove Kaat ABES 7'21 
10 4051 Luyckx Tilly 1976 ABES 7'31 
AC - veldloop - Heren (2765 m) Reeks: 1 (17 deelnemers) 
16 0855 Veroft Reidar 2001 ABES 10'52 
M35/M45 - veldloop - Heren (6520 m) Reeks: 1 (35 deelnemers) 
24 6439 Banzadio Diakiese* 1976 ABES 25'59 
M50 - veldloop - Heren (6520 m) Reeks: 1 (54 deelnemers) 
46 7085 Apiecionek Vicenty 1948 ABES 22'10

PK Indoor levert 3 x goud, 3 x zilver en 6 x brons op !

Reeds een weekje geleden vonden in de Topsporthal de gecombineerde provinciale kampioenschappen voor Antwerpen en Vlaams-Brabant plaats. De medaille-oogst voor ABES-atleten was zeer mooi te noemen !

Joe Jacobs wist een provinciale scholierentitel te behalen op de 60m. Na 7.32 in de reeksen snelde hij in de finale naar overtuigende winst in 7.27, een PR waarmee hij ook 6e wordt in de onze sterke top 10 aller tijden. Hij pakte ook nog brons in het verspringen met een sprong van 5m90.

Ook Fedde Eyckmans wist een titel aan zijn palmares toe te voegen. In het hinkstapspringen verbeterde hij zijn PR met maar liefst 56cm en bracht het op 11m94, goed voor een 7e plaats in de ABES top 10 bij de scholieren. Hij liep ook nog de reeksen 60m horden en kwam daar tot 9.38

Een 3e titel kwam op naam van Laurien Bellens. Zij werd 1e senior op de 1500m in een tijd van 5:13.76, waarmee ze haar PR nipt wist te verbeteren.

Lennert Verduyn wist bij de scholieren zilver te veroveren in het hoogspringen. Met 1m88 sprong hij hoger dan hij ooit indoor had gedaan, en komt zo nog maar 2cm tekort voor het clubrecord. Lennert smeet de kogel ook nog 11m52 ver, goed voor een 4e plaats in de provinciale ranking.

Ook Arne Vriens behaalde zilver in het hoogspringen, zij het dan bij de senioren, hij kwam tot 1m75 waarmee hij wel wat onder zijn PR bleef.

Roos Horrevorst wist eveneens een 2e plaats te behalen; zij pakte zilver in de 800m bij de junioren in 2:41.21, goed voor een 6e plaats in de ABES top 10.

Eveneens op de 800m wist Tom Rondas als master brons te behalen in de 800m voor senioren, hij liep naar een tijd van 2:19.25

Taro Berkmans pakte dubbel brons; hij werd zowel 3e in het verspringen bij de cadetten (5m03 PR) als in het kogelstoten. Hij wierp de kogel 11m50 ver, een PR en goed voor een 3e plaats aller tijden.

Ook 2x brons in de 400m bij de cadetten. Bij de meisjes liep Noor Vanhove naar een 3e plaats in 1:08.61, goed voor een mooi PR en een clubrecord ! Net achter haar liep Noor Horrevorst binnen in 1:09.25, die hiermee 2e in de ABES-ranglijsten wordt. Bij de jongens liep Elias Luyts naar 1:06.76, ook dus goed voor een 3e plaats.

De volledige uitslagen kan je hier bekijken : http://www.toastit-live.be/results/2019/jan/za05/WPdoc.txt

Ondertussen al even geleden, op zondag 23 december, trokken 10 atleten naar de Lilse Bergen voor de jaarlijkse veldloop. De regenval had de organisatie doen besluiten het parcours aan te passen en het strand enkel te gebruiken als startstrook, wegens ‘te zwaar’. In vergelijking met bv Mol dit jaar leek het toch nog goed beloopbaar, maar het werd dus minder zand en meer bos waardoor de atleten vooral liepen in het bos waar geen publiek aanwezig was. Dat weerhield alleszins Louis Vanroy en Ward Leunckens niet om beiden een knappe overwinning te pakken.

Louis Vanroy pakte bij de scholieren vrij snel de kop, met enkele atleten in zijn spoor. Zijn beukwerk liet zijn concurrenten wel afzien, maar helemaal gelost kreeg hij ze niet waardoor er kon gevreesd worden dat een ander op het einde van zijn werk zou profiteren. Niets was minder waar, in de laatste lange rechte lijn naar de finish kon hij toch afstand nemen om met 4” voorsprong toch een verdiende overwinning te pakken. Sterk werk Louis ! In dezelfde reeks liep Ward Hendrix naar een 10e plaats.

Junior Ward Leunckens had ogenschijnlijk minder moeite om een nieuwe cross-overwinning aan zijn palmares toe te voegen. Hij won de wedstrijd met een overtuigende voorsprong van 17” op zijn dichtste belager van ACHL. Tijdens dezelfde wedstrijd liepen ook de masters mee. Tom Rondas eindigde hierin als 60e (47e master) en Vicenty Apiecionek als 99e (84e master).

Bij de cadetten dames liep Noor Vanhove een mooie wedstrijd. De sterke top 5 liep gegroepeerd tot in de slotfase, maar daarachter legde Noor beslag op een zeer mooie 6e plaats.

Scholiere Janne Bicker had na 3 weken beperkte trainingen door de examens al beperkter ambities, de aanwezigheid van haar ongenaakbare Duffelse concurrente nam meteen de kans op een overwinning weg. In de eerste ronde werd ze dan ook nog eens aangetikt, waardoor ze ten val kwam en moest achtervolgen op de kopgroep. Het gat liep ze nog wel dicht, maar haar ritme was gebroken waardoor ze niet meer mee kon met de versnelling van haar tegenstrevers in de slotfase. Ze moest genoegen nemen met een 5e plaats.

Reeds vroeg in de middag waren ook 3 benjamins afgezakt naar Lille. Bij de meisjes °2010 namen Eline en Ella Lemmens deel, Eline werd 13e en Ella 34e.

Ook bij de jongens benjamins °2011 een mooie prestatie van Jack Van Cotthem. Hij werd knap 23e op 47 deelnemers.

De volledige uitslagen kan je bekijken op de site van ATAC : http://www.atac-atletiek.be/Uitslag%20Cross%20ATAC%202018.pdf

 

 

BEN - veldloop - Dames (800m)

Reeks: 2 (40 deelnemers)

13 1694 Lemmens Eline 2010 ABES 3'35

34 1695 Lemmens Ella 2010 ABES 4'16

BEN - veldloop - Heren (800m)

Reeks: 1 (47 deelnemers)

23 8847 Van Cotthem Jack 2011 ABES 3'57

CAD - veldloop - Dames (2300m)

Reeks: 1 (24 deelnemers)

6 1984 Vanhove Noor 2004 ABES 8'43

SCH - veldloop - Dames (3400m)

Reeks: 1 (23 deelnemers)

5 3669 Bicker Janne 2002 ABES 12'03

SCH - veldloop - Heren (4100m)

Reeks: 1 (17 deelnemers)

1 3197 Vanroy Louis 2002 ABES 12'37

10 3140 Hendrix Ward 2003 ABES 14'11

JUN/MAS - veldloop - Heren (6050m)

Reeks: 1 (103 deelnemers)

1 0741 L eunckens Ward 2000 ABES 18'11

60 6349 Rondas Tom 1979 ABES 22'58

99 7085 Apiecionek Vicenty 1948 ABES 27'53

PK jeugd: 3x hoogspringgoud, 3x zilver en 2x brons

21 ABES-atleten, onder begeleiding van Silke en mezelf, stonden in Hoboken paraat om in de vroege uurtjes hun 2 favoriete proeven tot een goed einde te brengen.
11 atleten kozen voor de 60 horden: alle pupillen, nl Helena, Nina, Hannelore en Arthur presteerden zo sterk, dat ze in de namiddag in de finale nog een keertje mochten lopen. Mooi zicht: de helft van de meisjesfinale werd ingenomen door Abessertjes. Helena haalde hier een zilveren medaille, haar 10.99 was zelfs goed voor een clubrecord. Hannelore werd 5de en Nina 6de. In de jongensfinale haalde Arthur, die pas sinds september met atletiek startte, een bronzen medaille. Op zijn energie en gedrevenheid staat echt geen maat! Bij de miniemen meisjes knalde Jill naar een hordePR van 10.34, eerstejaarsminiem Louise naar een PR van 11.25. Zoë en Yara liepen iets minder snel dan hun PR. Jill haalde gemakkelijk een finaleplaats en streed daar in een spannend duel tegen topatleet Martha. Weer een mooi record: 10.25…. 1 honderdste minder snel dan Martha, dus zilver. Geen nood, ze had 2 min ervoor met 10cm voorsprong op nummer 2, de gouden medaille in het hoogspringen gewonnen: Jill sprong 1m50! Op de 60 horde bij de jongensminiemen haalde Mats, vorig jaar nog provinciaal kampioen bij de pupillen, gemakkelijk de finale met een stevige 11.38. Ook Lander, Simon en Nathan haalden dikke PR’s. In de finale werd Mats 5de in 11.52.
Ook op de vlakke 60m waren er gegadigden: eerstejaarspupillen Jitske, Hannelore en Maxim kwamen nog net tekort voor de finale tegenover de oudere atleten, Arthur geraakte na zijn hordenrace deze keer niet in de finale. Eerstejaarsiniem Nathan D liep zijn allereerste wedstrijd, maar het was ervaren spurtkanon Lander die na 2 valse starten in zijn reeks net naar de finale mocht, waar hij 5de werd met alweer een PR van 8.70! Bij de meisjes liepen Louise, Zoë en Ninte erg snel, maar het was Ninte (tegenwoordig ook fervente veldloopster) die de finale haalde met 8.84. In die finale werd ze 5de.
Ondertussen waren er natuurlijk ook kampnummers bezig. Benjamin Maya koos voor verspringen en haalde daar brons met 3m32, in het hoogspringen haalde ze net niet het podium met 1m00. Benjamin Yorbe koos eveneens voor hoog en ver en werd daar 10de en 19de. Tweeling Seppe en Jitske kozen beiden voor verspringen en haalden een 18de en 13de plaats. Seppe stootte ook voor de eerste keer met de kogel van 2kg en bereikte net de 5m-grens. Voor Pär was het de eerste keer dat hij de kogel van 3kg moest stoten, hij kwam 1cm tekort voor de 6m-grens en werd 14de. Bij het verspringen haalde Pär een degelijke 3m55. Milan had kans om de beste verspringer te worden. Na 2 pogingen stond hij met zijn strafste concurrent (Sean) gelijk op 4m59…erg spannend dus. Milan haalde er alles uit en sprong zo met zijn laatste poging naar een dik PR van 4m74. Sean, die als laatste moest springen toverde voor de gelegenheid nog een knalsprong van 5m02 uit zijn benen. Zilver voor Milan, dus.
Maar dit was snel verteerd: Milan won in een mooie hoogspringwedstrijd goud met 1m40, terwijl Mats een 5de plaats veroverde.
Alweer een geslaagd Provinciaal Kampioenschap voor ABES, mooie uitslagen en het was nog plezant ook! Proficiat aan alle 21 atleten!
(een verslag van trainster An Cammaerts)

21 ABES-atleten, onder begeleiding van Silke en mezelf,  stonden in Hoboken paraat om in de vroege uurtjes hun 2 favoriete proeven tot een goed einde te brengen.

11 atleten kozen voor de 60 horden: alle pupillen, nl Helena, Nina, Hannelore en Arthur presteerden zo sterk, dat ze in de namiddag in de finale nog een keertje mochten lopen. Mooi zicht: de helft van de meisjesfinale werd ingenomen door Abessertjes. Helena haalde hier een zilveren medaille, haar 10.99 was zelfs goed voor een clubrecord. Hannelore werd 5de en Nina 6de. In de jongensfinale haalde Arthur, die pas sinds september met atletiek startte, een bronzen medaille. Op zijn energie en gedrevenheid staat echt geen maat! Bij de miniemen meisjes knalde Jill naar een hordePR van 10.34, eerstejaarsminiem Louise naar een PR van 11.25. Zoë en Yara liepen iets minder snel dan hun PR. Jill haalde gemakkelijk een finaleplaats en streed daar in een spannend duel tegen topatleet Martha.  Weer een mooi record: 10.25…. 1 honderdste minder snel dan Martha, dus zilver. Geen nood, ze had 2 min ervoor  met 10cm voorsprong op nummer 2, de gouden medaille in het hoogspringen gewonnen: Jill sprong 1m50! Op de 60 horde bij de jongensminiemen haalde Mats, vorig jaar nog provinciaal kampioen bij de pupillen, gemakkelijk de finale met een stevige 11.38. Ook Lander, Simon en Nathan haalden dikke PR’s. In de finale werd Mats 5de in 11.52.

Ook op de vlakke 60m waren er gegadigden: eerstejaarspupillen Jitske, Hannelore en Maxim kwamen nog net tekort voor de finale tegenover de oudere atleten,  Arthur geraakte na zijn  hordenrace deze keer niet in de finale. Eerstejaarsiniem Nathan D liep zijn allereerste wedstrijd, maar het was ervaren spurtkanon Lander die na 2 valse starten in zijn reeks net naar de finale mocht, waar hij 5de werd met alweer een PR van 8.70! Bij de meisjes liepen Louise, Zoë en Ninte erg snel, maar het was Ninte (tegenwoordig ook fervente veldloopster) die de finale haalde met 8.84. In die finale werd ze 5de.

Ondertussen waren er natuurlijk ook kampnummers bezig. Benjamin Maya koos voor verspringen en haalde daar brons met 3m32, in het hoogspringen haalde ze net niet het podium met 1m00. Benjamin Yorbe  koos eveneens voor hoog en ver en werd daar 10de en 19de. Tweeling Seppe en Jitske kozen beiden voor verspringen en haalden een 18de en 13de plaats. Seppe stootte ook voor de eerste keer met de kogel van 2kg en bereikte net de 5m-grens. Voor Pär was het de eerste keer dat hij de kogel van 3kg moest stoten, hij kwam 1cm tekort voor de 6m-grens en werd 14de. Bij het verspringen haalde Pär een degelijke 3m55. Milan had kans om de beste verspringer te worden. Na 2 pogingen stond hij met zijn strafste concurrent (Sean) gelijk op 4m59…erg spannend dus. Milan haalde er alles uit en sprong zo met zijn laatste poging naar een dik PR van 4m74. Sean, die als laatste moest springen toverde voor de gelegenheid nog een knalsprong van 5m02 uit zijn benen. Zilver voor Milan, dus.

Maar dit was snel verteerd: Milan won in een mooie hoogspringwedstrijd goud met 1m40, terwijl Mats een 5de plaats veroverde.

Alweer een geslaagd Provinciaal Kampioenschap voor ABES, mooie uitslagen en het was nog plezant ook! Proficiat aan alle 21 atleten!

5 x podium in veldloop Boechout !
Afgelopen zondag organiseerde SGOLA opnieuw haar veldloop op de terreinen van Sfinks. Door de concurrentie van andere veldlopen maar vooral de start van de examens, was de opkomst in sommige categorieën zeer mager te noemen. Toch stonden er 22 ABES-atleten aan de start, en zij behaalden in totaal 5 podiumplaatsen.
Bij de benjamins °2010 was het al raak : Eline Lemmens wist een mooie 2e plaats te behalen, en dat is haar eerste podiumplaats in een veldloop. Zij werd op amper 4" gevolgd door haar naamgenote Eline (Thys), die met een 4e plaats maar net het podium miste. In deze reeks ook nog Ella Lemmens (11e) en Norah Vleminckx (14e).
Bij de pupillen °2009 was het opnieuw raak, Jitske Van den Buys stond al vaker op het podium na een cross en dat was vandaag ook het geval : ook zij werd 2e.
Bij de miniemen meisjes °2006 toonde Ninte Kegeleers haar goede vorm, nadat ze recent in Duffel voor het eerst een veldlooppodium wist te behalen, pakte ze nu uit met haar allereerste en overtuigende cross-overwinning ! 
Ook bij de miniemen jongens was het prijs : Zakaria Allami snelde naar een 3e plaats bij de jongens geboren in 2007.
Nét geen podium voor Noor Vanhove bij de cadetten : met een 4e plaats kwam ze net te kort. Noor Horrevorst werd 6e in dezelfde reeks.
Bij de scholieren meisjes kreeg Janne Bicker tegenstand van een atlete van Duffel die ook vlak achter haar eindigde in Mol en Mechelen. Janne voerde vanaf ronde 2 van de 3 de forcing, maar het was pas in de slotfase dat haar opponente kraakte.Toch kon Janne nog de finish bereiken met een geruststellende voorsprong van 16", goed voor haar 3e overwinning van het seizoen !
Alle uitslagen van de ABES-atleten kan u hieronder terugvinden. Voor de volledige uitslag kan u terecht op de site van Sgola Boechout : http://www.sgola.be/…/uitlag_sgola_cross_2_december_2018.pdf

BEN - veldloop - Dames (700m)
Reeks: 1 (19 deelnemers)
19 2695 Van Hoyweghen Xenia 2011 ABES 3'34
Reeks: 2 (19 deelnemers)
2 1694 Lemmens Eline 2010 ABES 2'42
4 1822 Thys Eline 2010 ABES 2'46
11 1695 Lemmens Ella 2010 ABES 3'10
14 2387 Vleminckx Norah 2010 ABES 3'20
BEN - veldloop - Heren (700m)
Reeks: 1 (27 deelnemers)
13 8847 Van Cotthem Jack 2011 ABES 3'03
18 7943 Toebosch Alex 2010 ABES 3'13
PUP - veldloop - Dames (1400m)
Reeks: 1 (18 deelnemers)
2 5400 Van Den Buys Jitske 2009 ABES 5'50
Reeks: 2 (15 deelnemers)
7 xxxx Currie Emma 2008 ABES 6'28
PUP - veldloop - Heren (1400m)
Reeks: 1 (17 deelnemers)
10 1058 Van Den Buys Seppe 2009 ABES 6'15
MIN - veldloop - Dames (1600m)
Reeks: 2 (3 deelnemers)
1 8708 Kegeleers Ninte 2006 ABES 5'40
MIN - veldloop - Heren (1600m)
Reeks: 1 (15 deelnemers)
3 4708 Allami Zakaria 2007 ABES 5'37
14 5236 Lenie Quinten 2007 ABES 7'01
CAD - veldloop - Dames (2300m)
Reeks: 1 (10 deelnemers)
4 1984 Vanhove Noor 2004 ABES 8'54
6 2040 Horrevorst Noor 2004 ABES 9'18
CAD - veldloop - Heren (3000m)
Reeks: 1 (14 deelnemers)
5 1622 Goethals Jack 2005 ABES 11'14
6 1294 Buytaert Charles 2005 ABES 11'17
SCH - veldloop - Dames (3000m)
Reeks: 1 (7 deelnemers)
1 3669 Bicker Janne 2002 ABES 10'56
JUN/SEN/MAS - veldloop - Dames (4800m)
Reeks: 1 (11 deelnemers)
7 0811 Horrevorst Roos 2001 ABES 19'28
9 0617 Baetens Sara 2000 ABES 20'35
JUN/MAS - veldloop - Heren (6400m)
Reeks: 1 (17 deelnemers)
16 7085 Apiecionek Vicenty 1948 ABES 32'46
AC - veldloop - Heren (3000m)
Reeks: 1 (11 deelnemers)
10 6349 Rondas Tom 1979 ABES 11'36

Slechts 3 ABES-atleten bonden afgelopen weekend de cross-spikes aan, en alle 3 deden ze dat op een ander terrein.

Scholiere Janne Bicker was de eerste die aan de start stond, zij trok op zaterdag reeds naar De Drie Fonteinen in Vilvoorde. Een mooi parcours dat haar ligt, aangezien ze er 2 jaar geleden won en vorig jaar (grieperig) 2e werd. Ook dit jaar startte ze in de voorste gelederen om aan het einde van de eerste ronde naar de kop te gaan. Ze kon snel een gaatje slaan en wist deze al snel uit te breiden naar een kleine 50 meter. 4 meisjes sprintten achter haar nog voor de ereplaatsen, maar haar 2e overwinning van het seizoen kwam niet meer in gevaar. De uitslag van Vilvoorde : https://www.sparta-vilvoorde.be/images/spartacross_24.11.2018.pdf

Louis Vanroy trok na een korte passage op de N8 van ABES van zaterdagavond, zondagochtend alweer richting het verre Roeselare. Daar zocht hij de nationale tegenstand op in de 2e individuele manche van de CrossCup. De winnaar was buiten categorie, maar daarachter deed Louis mee voor de prijzen. Hij pakte een knappe 3e plaats en wist deze keer wél voor zijn ROBA-concurrent te blijven, die hem in Mechelen nog van de overwinning had afgehouden. De volledige uitslag van Roeselare : http://prod.chronorace.be/Classements/ListeRapports.aspx?eventId=1188481875402926&lng=NL

Een 3e ABES-atleet die ging crossen was eveneens een scholier, namelijk Jonas Scheldeman. Hij trok op zondag naar Lokeren. Jonas wist daar een 16e plaats te behalen. Alle uitslagen van deze veldloop : http://www.avlo.be/data/uitslagen/uitslagVeldloopLokeren2018.pdf

Sponsors / Partners
© Atletiek Belgica Edegem Sport vzw · Jan Verbertlei 30, 2650 Edegem