facebook flickr ABES foto-album

ABES Nieuwtjes

Op deze pagina proberen we de meest recente nieuwtjes te zetten, dingen die je in je agenda moet noteren, korte verslagjes of belangrijke meldingen.

We starten met de aankondiging van Groot Nieuws: onze club doet het geweldig goed qua ledenaantal. ABES is duidelijke een groeiende en bloeiende club.


Enkele agenda-items

Op 24 oktober doen de jeugdtrainers en jeugdcoördinatie een groot spel om de overgang van de atleten in goede banen te leiden. Tegelijkertijd krijgen ouders een uitleg over onze werking.
Op 24 november, een maandje later dus, is het tijd voor het jaarlijkse huldefeest: dé Nacht van ABES! Meer info kan je vinden op onze Nacht van ABES pagina.
Op 5 en 8 november zet de gemeente Edegem de Edegemse kampioenen in de spreekwoordelijke bloemetjes. Op 5 november trekken de kampioenen naar de tennisterreinen van TC Ter Linden en op 8 november worden de jongeren verwacht in sporthal Den Willecom waar OLVE Badmintonclub alles in goede banen leidt.


Mooie resultaten op BK Nijvel!

Zaterdag 29/9 streden 2 geselecteerde Abessers op het officieus Belgisch Kampioenschap voor de jeugd. Eerstejaarsminiem Jill De Vlegelaer geraakte maar net gesecteerd voor het hoogspringen, maar liet zich wel degelijk gelden:ze haalde brons met een persoonlijk record van 1m50. De andere 2 meisjes die ook 1m50 haalden werden met een poging meer naar de 4de plaats verwezen. Bij de 60m horde wist Jill zich ook maar net te selecteren. Ook daar verbeterde ze fors haar record (10.37) om middenin het deelnemersveld een plaatje te veroveren. Een zeer geslaagde dag voor Jill dus. Pupil Mats De Greef stond met zijn sterk verbeterd PR op de 60m horde, dat hij vorige week in Lier haalde (ook clubrecord) hoog in de startlijst en hoopte dus ook op een plaatsje in de finale. Daar slaagde hij ook in, hij bemachtigde de derde snelste tijd in de reeksen. Met 10.70 ging hij maar 2 hondersten boven zijn vers PR. In de finale startte hij iets minder snel en werd 5de in 10.93. Natuurlijk ook heel mooi op een BK! Met de discus verging het hem minder. Met 2 gediskwalificeerde worpen kwam hij met zijn enige geldige worp tot 21m34, waarmee hij 11de werd. Fantastisch gedaan, Jill en Mats!

Sponsors / Partners
© Atletiek Belgica Edegem Sport vzw · Jan Verbertlei 55, 2650 Edegem